Трима бивши национални вратари с големи заслуги и общо 116 мача за България бяха скъсани на изпит за треньорски лиценз, разкриха от НСА, пише “Труд”.
 
Около Коледа се явиха двадесетина души с желание да станат квалифицирани специалисти във вратарската област. След курса на изпита се провалиха Димитър Иванков (64 мача за националния тим), Георги Петков (18) и Илия Вълов (34).
 
В изпитващата комисия е бил Иван Тишански, който отдавна е на работа в БФС, а преди беше помощник на Георги Василев в "Левски" и в германския Унион (Берлин). Но той и колегите му не харесали отговорите на тримата бивши национали, както и на друго известно име от новия век - Тодор Кючуков, който е сред близките приятели на Димитър Бербатов. Задачата на изпитваните била да развият по два въпроса.
 
Досега Иванков и Петков не са работили като треньори на вратари, но Вълов има дългогодишен стаж като треньор. Кючуков пък в момента помага на Александър Томаш, наставник на втородивизионния Банско.
 
Не само познатите на широката публика бивши вратари са били скъсани от взискателната комисия. Имало е и други кандидати за лиценз, които не са взели изпита от първия път. Сега ги очаква ги поправителен.
 
Сред успешно завършилите курса личат някои известните личности, които вече могат да практикуват занаята. Това са настоящият вратар на ЦСКА Стоян Колев и колоритният бивш страж на "Ботев" (Пловдив) Лилчо Арсов. Лицензът им дава право за работа във всички дивизии в България, не е достатъчен само за националния отбор.