Защитникът Ивелин Янев се присъедини към подготовката на Нефтохимик в Казанлък. Бранителят е добре познат на треньорите Антон Спасов и Станимир Димитров от престоя му при "шейховете", когато тримата играеха рамо до рамо в Нафтекс.

Янев има над 100 мача с екипа на Нефтохимик. За последно той беше в Локомотив (София), а преди това игра в Черно море.

В същото време спортно–техническият директор на "шейховете" Митко Трендафилов отрече информацията за идването на Слави Жеков в тима. Техничарят от близкото минало коментира старанието на момчетата от отбора в тренировките. Въпреки много тежките натоварвания и високите температури, всички в тима тренират с настроение.

Треньорът Антон Спасов е доволен от състоянието на Ивелин Янев, който е в добра кондиция и още утре ще направи повторен дебют, макар и неофициален с екипа на Нефтохимик - в контролата с Тунджа (Ямбол) от 18:00 часа в Казанлък.

Наставникът коментира, че въпреки жегата и високите температури, тежките тренировки ще продължат. Натоварванията се понасят добре от футболистите, повечето, от които са на възраст около 20–22 години.

Следобед отборът ще има тактическо занимание, към което се очаква да се присъедини още един нов футболист, който ще премине проби. Той играе като офанзивен халф. Въпреки все още не съвсем сигурното финансиране на отбора за предстоящия сезон, в спортно-техническия щаб не престават да постъпват предложения за футболисти, които желаят да играят при "шейховете".

В сряда в София ще се състои заседание на шефове на клубовете от "А" група, на което ще бъде решено как да се разпределят постъпленията от телевизионни права. Очаква се първият транш към отборите от елита да е на стойност от около 114 000 лева.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ