Голямата страст на над 70% от мъжкото население е футболът. Върлуващият обаче в цял свят коронавирус направи нещо доскоро немислимо - спря футболните мачове. И то не само за професионалните клубове, но и мачлетата с приятелите от квартала. България не прави изключение и е в извънредно положение, а хората си стоят по домовете.

И логично голяма част от мъжете се питаме: Какво да правим,за да не ни липсва футболът?

Предлагаме ви няколко добри идеи, които ще задоволят жаждата ви за футбол и ще уплътнят приятно времето ви. 

Видео игри
Грабвайте джойстиците или пък клавиатурата, ако ви е по-удобно с нея. Има три велики футболни игри, които всеки фен на този спорт харесва. 

Ако искате истински екшън - вариантите са FIFA и PES. Избирате любимите си отбори, правите трансфери, а след това с показвате умения с джойстика. Екшън, забавление, има как да предизвикате приятели онлайн и да премерите сили. 

А може и да се насочите към третата любима игра на футболните фенове - Football manager. Вместо да заложите на любимия си силен отбор, може да застанете начело на скромен тим и да го издинете до висините на футбола благодарение на своите умствени способности. На всичко отгоре, докато при FIFA и PES може бързо да ви омръзне да играете, то тук изиграването на един сезон отнема десетки часове и винаги е интересно.

 

Филми
Има десетки, да не кажем и стотици филми за футбол и футболни фенове.

Като започнем от класики като "Проклетите Юнайтед", "Чудото от Берн", "Гол" 1, 2 и 3, "Марадона", "Играта на техния живот", минем през "Ритай като Бекъм", "Трето полувреме", "Монтевидео - Бог те е видял", и стигнем до страхотните сериали от днешно време "Съндърланд докато умра", "Всичко или нищо", "Лийдс Юнайтед"...

Разбира се, има още десетки страхотни филми на футболна тематика, които да уплътнят времето ви. За по крайните футболни фенове винаги е удоволствие да си припомнят и да изгледат за пореден път "Грийн Стрийт Хулиганс", "Около футбола", "Футболна фабрика", "Футболни хамелиони" и "Ултра".


Клипове в Youtube
Тук изборът е огромен. Можете да се насладите на любимите си изпълнения на Меси, Роналдо, Роналдиньо и всички останали. Можете да гледате подкасти на тема футбол, да намерите тези многочасове клипове с всички 600-700-800 гола на Меси, Роналдо или някой друг. Избор наистина има и то много голям. И достатъчно дълъг, за да уплътни няколко дни. 


 

Книги
Разбира се, няма как да не ни достави удоволствие да се излегнем удобно на дивана, с чаша сок или вино до нас, да отворим любимата си книга и да попаднем в друго измерение. Дали ще четем биографиите на Бекъм, Златан, Пеле, Марадона, Стоичков, Бербатов или някой друг, няма значение. Удоволствието винаги е гарантирано.