Септември и Кариана (Ерден) завършиха 0:0 в първи мач от 12-ия кръг във Втора лига. Дербито между четвъртия и първия в класирането бе изгледано от вицепрезидента на БФС - Емил Костадинов. 

През първото полувреме играта бе равностойна, а положения почи липсваха. Вратарят на Септември Николай Банков спаси отбора си от сигурно попадение, след като предвидливо напусна наказателното поле и с глава изчисти топката пред откъсналия се Жустино Мендеш. 

Две минути преди почивката столичани стигнаха до отлична възможност за гол след заучено изпълнение на корнер. Пешов пусна топката по земя на границата на наказателното поле, където Асен Георгиев шутира без забавяне, но ударът му се спря в тялото на Мендеш.

Гредата спаси гостите в 65-ата минута след удар на Кристиян Пешов, който получи подарък от Ангел Цолов около точката на дузпата.

Резервите оживиха играта на Септември и след отлично центриране на Мечев, най-активният на терена Пешов стреля с глава в аут. Шут на Симеон Александров от дистанция също не намери очертанията на вратата. 

До гол обаче не се стигна и срещата завърши без попадения. 

Кариана е начело с 27 точки, докато столичани са на четвърта позиция с 21 и мач по-малко от днешния си съперник.