Най-върлите фенове на втородивизионния Лудогорец (Разград) са взели решение да поставят барелеф на финансовия благодетел на любимия им тим Кирил Домусчиев на стадион “Дянко Стефанов” в Разград. Идеята възникнала в автобуса, на връщане от Брестник в неделя, където отборът от Разград разби домакините с 6:1.

Привържениците са били толкова впечатлени от играта на своите любимци и веднага започнали да избират имената на хората, които ще влязат в инициативния комитет. Кирил Домусчиев щял да бъде предложен и за “Почетен гражданин на Разград” с мотива, че никой от досегашните депутати в най-новата ни историята не е направил нищо за града. За разлика от политиците, които мислели как да “оглозгат” града, Домусчиев вадел лични средства, за да достави малко радост на хората в трудните времена.

Още от сутринта единствените разговори в Разград се въртят около победата над Брестник с 6:1. В „местния парламент”, за какъвто минава кооперативният пазар, почти нямаше мъж, който да не се вайка, че поради отказването на много отбори от Източната „Б” група, ще видят новите попълнения в официален мач едва след месец. Интересът в Разград толкова е голям, че очакванията на първия домакински мач на стадиона да има най-малко седем хиляди по трибуните на стадиона.
Мехмед ХОДЖОВ/БЛИЦ