Един от най-успешните вратари, излезли от школата на Добруджа – Свилен Симеонов, направи днес мрачната прогноза, че родният му клуб ще приключи до няколко дни участието си във Втора професионална лига. По думите му, клубът се управлява аматьорски и към този момент „в касата няма един лев“.

„Информацията, която имам, е, че клубът е буквално на ръба на оцеляването. Голяма грешка беше, че изобщо се започна в „Б“ група, защото нито спортно-технически, нито финансово клубът е на ниво Втора професионална лига“, категоричен бе Свилен Симеонов, цитиран от Информационна агенция „Добруджа”.

„Виждате, че не само в Добрич, в цяла България финансирането на футбола е много трудно. Но молбата ми към ръководството е да не дават обещания, които после не изпълняват. Тези хора нямат капацитет да управляват професионален клуб! Дано ме чуят и започнат да спазват поетите ангажименти, въпреки че се съмнявам“, категоричен е Симеонов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Според него, няма нищо срамно отборът да играе във „В“ група и когато е готов, когато има потенциала и финансите – да влезе в „Б“.

„Какъв е смисълът сега да участваме във Втора лига и всеки мач да сме със свито сърце, очаквайки разгромни загуби?! След 2-3 кръга най-много клубът ще приключи участието си и ще отиде директно в областните групи. Това можеше да бъде избегнато, като започнем във „В“ група. Много хора предвиждаха подобен сценарий, но защо ръководството настояваше за „Б“, нямам обяснение“, каза още бившият вратар, който има над 200 мача в „А“ група.

В петък от 18:30 часа Добруджа приема втория отбор на Ботев (Пловдив), след което предстои гостуване на Спортист (Своге) в сряда. По информация на Свилен Симеонов, в клуба няма пари, за да отпътува отбора за това гостуване.