Деветият в "Б" група Нефтохимик реши да кандидатства за включване в елитното ни футболно първенство. От сигурни източници БЛИЦ СПОРТ разбра, че "шейховете" вече проучват каква е вероятността да бъдат част от проекта "Висша лига", като в Бургас са големи оптимисти, че мечтата им ще се сбъдне.

Воденият от Диян Петков отбор не се представя много убедително в "Б" група, но въпреки това има амбиции за групата на майсторите.

От славния бургаски клуб (втори в "А" група през 1997 г.) твърдят, че няма да имат проблеми с финансирането и дори могат да изпълнят основното изискване за участие в т.нар. Висша лига - предоставяне на банкова гаранция в размер на 1,5 милиона лева.
 
"Шейховете" ще предоставят пред БФС кандидатурата си далеч преди крайния срок - 30 април.

БЛИЦ СПОРТ разбра също, че този четвъртък представител на "шейховете" ще бъде в сградата на футболната ни централа за доуточняване на част от документацията.

Припомняме, че сред кандидатите за влизане в елитната ни група, която се очаква да стартира от следващия сезон, са ЦСКА и други отбори от "Б" група, сред които Созопол, Поморие и Етър.

 Kласиране, програма, резултати и всичко за "Б" група - ТУК !!!