Халфът на Берое Слави Жеков ще попадне в групата на тима за гостуването на Локомотив (Пловдив) след 10-месечно отсъствие от терена. Както е известно, капитанът на отбора от Стара Загора се възстановяваше от тежка контузия - скъсани предни коленни връзки, но вече тренира наравно със съотборниците си.

"Слави Жеков през миналата седмица беше на треньорски курсове в София и малко или много пропусна част от подготовката. Виждаме, че през тази седмица тренира доста добре. Владимир Зафиров пропуска мача с Локо (Пд). На тренировката в понеделник получи леко разтежение", обясни помощник-треньорът на Берое Ивко Ганчев.

"Надяваме се при гостуването на Локомотив да премахнем тази нулева серия. След като изиграхме най-добрия си мач срещу ЦСКА от началото на сезона отборът ни има настроение и импулс. Локомотив са стойностен тим, който има амбиции", заяви още Ганчев.

Хърватският защитник Ваня Джаферович се надява най-после Берое да победи, още повече, че откакто играе в България, той няма единствено успех срещу "смърфовете" - "Крайно време е да победя и тях и се надявам това да стане в петък. Чака ни труден мач", каза Джаферович.

Двубоят между Локо (Пд) и Берое е първи от програмата на 7-ия кръг в "А" група. Мачът ще се играе на "Лаута" в петък от 17:00 часа.