Ръководството на Славия очаква отговор от юношата на "Левски" Николай Дюлгеров, който стана свободен агент, след като договорът му с ЦСКА изтече, разбра БЛИЦ. Освен това "белите" са поканили и друг от разделилите се с "армейците" - Мартин Дечев.

До момента сигурни нови попълнения на Славия са бившите футболисти на най-стария столичен клуб - Георги Петков и Чавдар Янков, както и Иван Коконов, който беше преотстъпен на "Ботев" (Враца) и сега отново се завръща на "Овча Купел".

Славия ще проведе лятната си подготовка изцяло на българска земя и няма да провежда лагери в чужбина. Треньорът Мартин Кушев извежда футболистите си за първо занимание в 18 часа на 21 юни.

След това "белите" ще бъдат на лагер в Боровец, където ще изиграят първата си контрола за лятото - срещу изпадналия от "А" група Видима-Раковски.

На 12 юли Славия заминава за втория си лагер, който отново ще е на българска земя. Футболистите на Мартин Кушев за трета поредна година ще се подготвят в планинския курорт Банско, където до този момент са уредени три контроли. Съперниците на "белите" са Черно море и втородивизионните Банско и Спартак (Варна). Търсят се съперници за още проверки.