Славия мистериозно реши да освободи Николай Божов. Водещият голмайстор на “белите” за последните два сезона не попадна в групата за гостуването на Локомотив (Пд), загубено с 1:2 в понеделник. Ден по-късно от клуба признаха, че 34-годишният Божов вероятно ще разтрогне договора си веднага и няма да играе повече за Славия, пише “Труд”. Ситуацията е конфузна заради това, че контрактът му изтича само след месец, а до края на сезона има едва 5 мача.
 
Причината за раздялата по никое време не е ясна. Индикациите са, че през зимната пауза треньорът Мартин Кушев имаше специален разговор с нападателя. Тогава се говореше и за намаляване на заплатата на Божов, както и за ролята му в отбора. За миналия шампионат ветеранът вкара 10 гола и бе водещ реализатор. За този сезон е изиграл 17 мача като титуляр, а има 6 попадения.
 
Божов остана за първи път извън групата за гостуването на Литекс в Ловеч (0:1) на 17 март. След това бе титуляр срещу “Левски” (0:3), Лудогорец (3:2) и Калиакра (2:1). Но отново остана извън 11-те срещу ЦСКА (0:1), а за Пловдив не бе в разширения състав.
 
Очаква се краят на сезона да е финал за кариерата в Славия на още десетина от сегашните играчи в клуба. Кушев има пълен картбланш от ръководството и вероятно ще се възползва от него за чистка в отбора. Треньорът е бесен след апатичното представяне, особено през първото полувреме, на мача с Локомотив (Пловдив). Със загубата Славия на практика загуби шанс за Европа.