Българският национал Маркиньос е пред трансфер в Славия. Това съобщи пред БЛИЦ източник от мениджърските среди. Бразилецът вече е провел предварителен разговор с “белите”. Техничарят напусна китайския Чанчун Ятай заради конфликт с треньора там и договорът му е прекратен. Славия има спешна нужда от привличането на опитен халф и Маркиньос може да реши проблема. Още повече, че при “белите” рита добрият му приятел Тодор Янчев. Двамата изградиха отлично партньорство от престоя им в ЦСКА.

Маркиньос няма да заема място за чужденец, тъй като има български паспорт. Той има оферта и от “Ботев” (Пд), но по всяка вероятност ще предпочете да остане в София. Треньорът на “каначретата” Станимир Стоилов е негов фен от доста години. Преди време Мъри го искаше в “Левски”, а когато беше начело на националния отбор, го викаше и там. Една от основните причини Маркиньос да иска да се върне в София е именно националния тим. Бившата звезда на Беласица по този начин ще бъде близо до погледа на селекционера Любослав Пенев. Халфът игра цялото второ полувреме в контролата с Украйна, загубена с 0:1.

"В България ми харесва повече, отколкото в Китай. Надявам се, че Любослав Пенев ще продължи да ме вика в националния отбор", коментира Маркиньос.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ