Общественият комитет “100 години Славия” избра и представи юбилейната емблема, под чийто знак ще премине отбелязването на вековния юбилей на клуба през 2013 г. В проведения конкурс участваха седем автори, които предложиха повече от 40 варианта. Представените вариации на добре известния символ на белия клуб съчетаваха различни инсигнии, свързани със спорта и със Славия. Най-много гласове получи едно от предложенията на Велизар Цоков.

Юбилейната емблема ще бъде поставена на екипите на всички отбори и формации на ПФК Славия и на ОСК Славия за предстоящия сезон 2012/2013. Тогава на 10 април 2013 г. ще бъде отбелязана и 100-годишнината на доказано най-стария роден спортен клуб. Освен това с юбилейната емблема ще бъдат украсени всички обекти и бази на Славия - футболни и спортни.

С изработването на логото бе спазена традицията славистите да посрещат кръглите си годишнини с юбилейна емблема, датираща от 1923 г, когато са отбелязани 10 г. от основаването на клуба.

Този път в юбилейната емблема освен лавровите венци, познати още от 1923 г, както и от значките за половинвековния, 70-ия, 75-ия и 80-ия рожден ден на Славия, присъства и корона.

Славия е отборът, който играе в рекордните 7 финала от общо 18-те сблъсъка за Царската купа, и я печели също така рекорден брой пъти - пет. Клубът е вечен притежател на най-ценното отличие в родния футбол като последен негов носител през 1943 г.