Славия завърши 1:1 като гост на елитния руски клуб Криля Советов в контрола, играна в Самара по повод 100 години футбол в града. Попадението за българския тим бе дело на Радослав Димитров.

Избраниците на направилия неофициален дебют начело на "белите" Мартин Кушев играха като равен с равен срещу руските си съперници. Първото попадение в мача падна малко преди края на първото полувреме. В 44-ата минута Владимир Прийонов се възползва от колективна грешка на бранителите на Славия и с техничен удар прати топката в мрежата на Стефано Кунчев. Младежкият национал на България пази вратата на "белите" преди почивката, а второто полувреме под рамката бе Емил Петров.

Гостите от София започнаха вихрено втората част. В 48-ата минута останалият непокрит в наказателното поле на руснаците Радослав Димитров овладя топката и от близко разстояние се разписа за 1:1.

До края на контролата не падна нов гол, въпреки че не липсваха положенията. Те бяха повече пред вратата на Славия, но Емил Петров на няколко пъти се отчете с решителни намеси и не допусна попадение в мрежата си.

В 84-ата минута Бобер от състава на домакините получи втори жълт картон, което ги принуди да доиграят срещата в намален състав. И с човек повече обаче "белите" не успяха да стигнат до победно попадение.

За Славия в този мач игра Галин Иванов, който се завърна след преотстъпване в Арминия (Билефелд), но най-вероятно няма да остане на "Овча Купел", тъй като това лято се очаква отново да бъде трансфериран в друг клуб.

Във временното класиране на руската Висша лига Криля Советов заема последното 16-о място с едва 8 спечелени точки от 11 изиграни мача.

КРИЛЯ СОВЕТОВ - СЛАВИЯ 1:1
1:0 Владимир Прийонов (44), 1:1 Радослав Димитров (48)

Съставът на Славия: Стефано Кунчев (46-Емил Петров), Диян Молдованов, Виктор Генев (74-Кирил Огнянов), Филип Филипов, Атанас Дреновички (80-Виктор Генев), Даниел Пеев, Йордан Юруков (64-Спас Георгиев), Радослав Димитров, Галин Иванов, Георги Христов, Радослав Василев