Славия предложи Наско Сираков да получи златна значка за заслуги към “белите” по повод стогодишнината на клуба. Президентът Венцеслав Стефанов лично добави голмайстора в списъка с 54 най-заслужили футболисти, които клубът изпрати в Българския футболен съюз (БФС) по молба на централата, съобщи в. “Труд”. Това са играчите, които ще получат златни, сребърни или бронзови значки от БФС заради вековния юбилей на най-стария столичен клуб. Церемонията по награждаването е на 9 април от 12 ч в зала “Родина” на националния стадион “Васил Левски”.

“Със Сираков може да не сме в добри лични отношения, но това не значи, че не признавам страхотните му футболни качества на лидер и голмайстор - каза Стефанов. - Ако той не беше в нашия отбор, едва ли щяхме да направим дубъл през 1996-а. Затова го предложихме за златна значка.”

От шампионския отбор за златна значка са номинирани също така вратарят Здравко Здравков, капитанът Стефан Колев и Владимир Иванов-Фугата. Други седем играчи, спечелили дубъл с “белите”, ще вземат сребърни и бронзови значки. Общо 18 легендарни играчи са предложени за златен приз, 21 за сребърен и 15 за бронзов.

По правилниците на БФС значки могат да получават играчи, прекратили кариерата си и които не са покойници. Същият ден - 9 април, но час по-рано, в Музея на спорта (от 11 ч) министър Петър Стойчев ще награди със специални призове 26 велики спортисти, сред тях и 5 футболисти на Славия. Вчера Общественият комитет “100 години Славия” обяви юбилейната програма за месец април.