Четиримата контузени футболисти в Славия ще се завърнат на терена след средата на март. Полузащитниците Чавдар Янков, Николай Дюлгеров и нападателят Тодор Колев пропуснаха цялата зимна подготовка на "белите" и се подготвяха в София през последните две седмици, когато отборът беше на лагер в Турция. Японският халф Тайсуке Акийоши също е контузен, но се очаква да играе отново във втората половина на следващия месец.

Преди няколко седмици опитният Здравко Лазаров претърпя лека операция, но се включи в подготовката на Славия през последните десет дни. Лазаров пропусна последните две приятелски срещи на "белите" в Анталия с румънския Васлуй и с Терек (Грозни).

Защитникът Даниел Златков и другият японец Дайсуке Мацуй са напълно възстановени от контузии и участват пълноценно в тренировъчния процес на столичани. Двамата взеха участие в мачовете с Терек и Васлуй миналата седмица.

По-късно тази вечер Славия се завръща от Турция. "Белите" ще се подготвят в София до началото на шампионата. В края на тази седмица отборът ще бъде представен официално в приятелски мач с Марек (Дупница). Столичани стартират пролетния дял в "А" група с домакински мач срещу Ботев (Пловдив) на 1 март.