Славия може да остане без централен нападател за домакинството на "Ботев" (Пд) от първия пролетен кръг, пише "Тема спорт". Двубоят е в петък от 15:30 ч. по ТВ7.

В момента белите разполагат единствено с Тодор Колев като таран. Опитният футболист обаче се контузи и най-вероятно ще пропусне срещата.

Заради това тимът от "Овча купел" бърза да уреди нещата с Мирослав Антонов. Бившият клуб на 26-годишния таран Лудогорец дълго му правеше проблеми за трансфер. В началото на миналата седмица обаче той разтрогна договора си и вече е свободен агент.

Нападателят бързо успя да впечатли треньора Велислав Вуцов, като отбеляза общо три гола - срещу Марек (3:0) и грузинския  Саско  (6:1).

По план утре Антонов трябва да подпише договор с клуба. Най-вероятно контрактът му ще бъде за срок от 1,5 години. Въпреки това обаче проблемът пред белите може да остане. Причината е, че Лудогорец ще опита да спъне футболиста още веднъж, като не позволи на Славия да го картотекира. Това ще стане чрез вратичка в правилника.

Арбитражният съд на БФС ще заседава във вторник (26 февруари). Именно тогава ще стане ясно и дали Славия ще може да разчита на Мирослав Антонов. Припомняме, че по подобен начин Даниел Златков скъса договора си с Миньор през лятото на 2011. Тогава перничани спряха състезателните права на играча и той пропусна няколко кръга. По-късно обаче БФС разреши на Славия да го картотекира.