Славия е на път да измъкне младока Серафим Михайлов от Локо (Пд). “Белите” са доста настоятелни в опитите си да примамят нападателя на “Овча Купел” и вече са му предложили предварителен договор.

Както е известно, в момента той няма професионален контракт с Локо (Пд), тъй като все още е под 18 години. Той ще навърши пълнолетие на 25 април, а хората в Славия се надяват да го прилапат преди това. Така ще си спестят трансферна сума и ще трябва да платят компенсация за обучение на Локо и на родния му клуб Спартак (Пд), пише “Тема Спорт”.

Михайлов нашумя през януари 2012 година. Тогава той започна проби в английския Манчестър Сити, а през юни дори проведе няколко тренировки с мъжкия отбор на “гражданите”. Михайлов обаче не успя да се пребори за договор с англичаните и се завърна в България, като на 26 октомври прие офертата на Локо (Пд).

Само 5 дни по-късно той направи своя дебют с “черно-бялата” фланелка. Младокът се появи като резерва срещу Литекс (0:0) за Купата на България. Стартът му бе обещаващ, но след това рядко получаваше шанс за изява. В “А” група до момента има записани само 5 мача и едва 132 минути, като все още няма гол.