Славия стана градски първенец в подготвителната група на родените през 2000 година. "Белите" биха "Левски" с 1:0 в изтеглен мач от последния 22-ри кръг.

Момчетата на треньора Цветослав Алтънов записаха 22 победи, а головата им разлика е 206:5. Тимът имаше възможност да покаже големия си потенциал например в турнира "100 години Славия", в който също изкова успех, при това с триумфи над съперници като Галатасарай и Партизан (Белград), припомня viasport.bg.

За да грабне титлата днес, "Левски" трябваше да гони задължителни три точки, и то с победа като минимум 2:0 или 3:1, тъй като първият мач есента завърши 4:2 за Славия. И донякъде куриозно "сините" "домакинстваха" на стадиона в "Овча купел" заради невъзможност да се играе нито в "Царско село", където върви този шампионат, нито на "Герена". Куриозно, но в интерес на футбола, тъй като двата силни съперника излязоха на отлично подготвения помощен терен.

А срещата бе изтеглена, понеже на треньора на малките левскари Светослав Колев предстои голямо събитие - през уикенда той минава под венчило и оттук нататък освен футбола, ще има още един спътник в живота (вече официално!), в лицето на своята съпруга.

Като прибавим всичко онова, което се случи в родния футбол, разтърсен из основи покрай драмата между "Левски" и Славия в развръзката на мъжното первенство в "А" група, макар и в доста по-малък мащаб, днешният двубой криеше сериозен заряд. Още повече след финала за купа "Твърдица" в неделя, където "сините" направиха предсватбен подарък на своя треньор, поднасяйки му купата с 1:0 над... "белите".