Славия е на път да се раздели с голмайстора си Тодор Колев през зимата. Почти сигурно нападателят ще премине под наем в германския втородивизионен Гройтер Фюрт, където играе друг футболист, минал през Славия – Асен Караславов, пише в. “Меридиан Мач”.

Както е известно, “белите” вече са преотстъпвали два пъти Колев. През лятото на 2007 г. той заигра в германския Алемания (Аахен), където остана само един сезон, а в началото на тази година отиде в израелския Апоел (Кирят Шмона).

През зимата в Овча Купел ще се завърне преотстъпеният в Левски Дениран Ортега. Това означава, че Велислав Вуцов ще разполага с петима нападатели – Колев, Ортега, Жуниор, Младенов и Коприваров. При всяко положение един от тях ще бъде излишен.

В същото време стана ясно, че Славия ще поиска от Левски Георги Христов. Това ще стане при положение, че Колев замине в чужбина през зимата, а неговата съдба ще последва и още един от останалите нападатели. В момента Христов има проблеми на “Герена”, а президентът на Славия Венци Стефанов пък е показвал не един път, че може да вдигне на крака футболисти в слаба форма./БЛИЦ