Освободеният от ЦСКА полузащитник Христо Янев може да премине в Славия. “Белите” вече са стартирали преговори за привличането на 33-годишния полузащитник.

Както е известно, Янев бе един от осемте изгонени играчи след провала на “червените” в Лига Европа и позорното отпадане от словенския Мура. Освен за ЦСКА Ицо е играл още за Берое, Литекс, Олимпик (Тетевен) и Гренобъл (Франция).

На проби в Славия пристигна и аржентинският халф Леандро Бастеречеа. Треньорското ръководство на отбора ще има възможност да го наблюдава в приятелския мач с кипърския Аполон Лимасол в сряда.

Ако бъде одобрен 22-годишният Бастеречеа няма да заеме квота за чужденец, тъй като притежава и паспорт от страна член на ЕС. Въпреки това Славия ще трябва да намали чужденците си. Един измежду Виктор Дениран (Нигерия) и Хамед Коне (Кот д'Ивоар) ще трябва да си замине от “Овча купел”. Двамата нямат паспорти на държави от ЕС и това е сериозен проблем за ръководството на столичния клуб. Бразилецът Жуниньо и японецът Тайсуке Акийоши заемат две от трите места за чужденци в състава от София.