На стадион "Българка армия" вчера следобяд се е провела среща между единия от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов, новия главен мениджър на тима Драголюб Симонович и шефа на школата Георги Велинов. Борисов, Дуци и Джони обсъждали евентуални промени в ДЮШ.

Един от дискутираните въпроси е бил възможността високо котиращият се специалист от школата Милан Чирич да напусне клуба. Сърбинът е единственият треньор-шампион с юношите на "червените" за миналия сезон. Той изведе до първото място набор 1996, след като на финала талантите на ЦСКА биха Векта с 2:0.

Чирич има предложения за работа от италианския Варезе, oт Славия, както и от Литекс, за което БЛИЦ ви информира преди време. Шефовете обаче не искат да изпускат треньора и ще се опитат да го задържат на всяка цена, като по тази причина новият спортен мениджър Симонович ще проведе специална среща със своя сънародник, за да се опита да го убеди да остане на "Армията".

"Да, предложението към Чирич от Славия е факт", признаха пред "Тема спорт" от Борисовата градина.

Борисов, Дуци и Джони дискутирали и структурата на ДЮШ, като по предложение на президента на ЦСКА само Георги Велинов може да остане на заплата. Другите треньори вероятно ще работят на хонорар, в това число кондиционните, тези на вратарите и масажистите. Очаква се премии за школата да има само при постигането на определени резултати. Също така се обсъди и вероятността на треньорите от ДЮШ да се дава специална премия от 5000 лева, ако някое от момчетата, развило се под тяхно ръководство, бъде картотекирано в първия отбор на ЦСКА.

Интервю с Милан Чирич след спечелването на титлата