Славия и Пирин завършиха 1:1 в мач от 19-ия кръг на "А" група. Така в трети пореден двубой "белите" не успяха да запишат победа. Преди днешната среща селекцията на Емил Велев падна с по 1:2 от Миньор (Перник) и Берое. Славия е с 27 точки в средата на таблицата, а Пирин е на дъното с 12 точки, колкото има и Видима-Раковски, победил с класическото 3:0 Черноморец в Севлиево.

Мачът на стадиона в "Овча Купел" започна с 15-ина минути закъснение заради протестите на Пирин срещу БФС.

Началото на двубоя се разви отлично за "орлетата", които още в 8-ата минута откриха резултата. Опитният Иван Цветков центрира в наказателното поле на домакините и Димитър Воденичаров с глава прати топката в мрежата на Стефано Кунчев - 0:1.

Изравнителното попадение за Славия реализира Георги Христов, който получи топката от Богомил Дяков, и вкара за 1:1.

След почивката се очакваше, че "белите" ще заиграят далеч по-добре в сравнение с първата част, но това не се случи. Головите положения липсваха. Единствените две опасни ситуации бяха създадени след 90-ата минута, когато първо Димитър Наков за малко не си отбеляза автогол, а малко след това удар на Илия Илиев бе майсторски спасен от вратаря на Пирин Атанас Аршинков. /БЛИЦ

СЛАВИЯ - ПИРИН 1:1
0:1 Димитър Воденичаров (8), 1:1 Георги Христов (41)

Срещата по минути
Бави се началото на срещата. В 15 часа двата отбора все още не са излезли на терена. Към 15:05 часа домакините вече са на игралното поле, гостите от Благоевград стоят в съблекалнята. Босът на "орлетата" Емил Наков им е наредил да излязат 10 минути след 15 часа. Както е известно, Пирин подкрепя инициативата на Цонко Цонев и останалите "малки клубове", които се обединиха срещу БФС.
1 - svirkata.jpg Начало на мача. Двубоят стартира в 15:12 часа.
5 - Антон Карачанаков стреля от над 20 метра, вратарят на Славия Стефано Кунчев спасява.
6 - jalt.jpg Жълт картон на Богомил Дяков.
8 - topka.jpg ГОЛ! Пирин повежда на стадиона в "Овча Купел" - 0:1! Димитър Воденичаров бележи с глава след центриране на опитния Иван Цветков.
41 - topka.jpg ГОЛ! Славия изравнява - 1:1! Георги Христов бележи след центриране на Богомил Дяков.
45+2 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Смяна за Пирин, Антон Карачанаков отстъпва мястото си на Веселин Стойков.
55 - Треньорът на Славия Емил Велев извършва две смени. Ерисон Баяно и Йордан Юруков напускат терена, в игра се появяват Спас Георгиев и Том Мансаров.
90 - Край на мача. Славия и Пирин завършиха 1:1.
slavia.JPG
СЛАВИЯ: 1.Стефано Кунчев, 21.Богомил Дяков, 22.Виктор Генев, 6.Мартин Сечков, 25.Виктор Дениран, 33.Ерисон Баяно, 77.Даниел Пеев, 10.Йордан Юруков, 7.Илия Илиев, 19.Мартин Кушев, 9.Георги Христов
Треньор: Емил Велев


pirin.JPG
ПИРИН: 1.Атанас Аршинков, 20.Александър Башлиев, 25.Димитър Наков, 5.Димитър Коемджиев, 11.Венцислав Бенгюзов, 27.Радослав Митревски, 8.Антон Костадинов, 21.Антон Карачанаков (46-9.Веселин Стойков), 6.Димитър Воденичаров, 24.Ивайло Цветков, 15.Крум Бибишков
Треньор: Костадин Ангелов

София, стадион "Славия"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Богомил Дяков, Ерисон Баяно (Славия); Венцислав Бенгюзов, Антон Костадинов (Пирин)