В неделя от 14:00 часа набор 2001 на Славия ще играе приятелски мач срещу Феърплей (Македония) на изкуствения терен в комплекса, носещ името на Стоян Коцев край стадиона в "Овча купел".

Двубоят е част от благотворителна инициатива с цел подпомагане на болно момче от школата на "белите" - роденият през 2004 г. Иван Генов. Майките на момчетата от отбора са предприели интересна инициатива: всяка от тях ще направи любим сладкиш, баница или питка. Вкусотиите ще бъдат изложени около 11:30 часа в неделя до изкуствените терени. На всеки от тях ще бъде поставена символичната цена 2 лева.

Събраните средства ще бъдат предоставени на родителите на Иван. А освен мача на набор 2001, по същото време ще играят и по-малките.

В обръщение за иницитивата родителите казват следното:

"Предстои ни да посрещнем най-светлите празници в годината - Бъдни вечер и Коледа. Всички ще получим подаръци - нужни, ненужни, но... такава е традицията, Дядо Коледа не я забравя. Затова ние, родителите от Славия (2004), искаме да споделим с вас едно наше желание, а то е: едно дете, един прекрасен син и футболист на Славия от набор 2004, да се възстанови след заболяване и да осъществи най-съкровените си мечти.

Искаме това дете да бъде с нас за следващата Коледа, изправено на крака. Искаме да го видим да играе с белия екип.

Затова ни е нужна и вашата подкрепа: Нека бъдем всички заедно на 14.12.2014 г. от 12:00 ч на спортния комплекс „Стоян Коцев”.