Славия надви трудно гостуващия Етър с 2:1 в мач от петия кръг efbet Лига и се върна на победния път, нанасяйки първа загуба на „болярите“ след четирите им равенства до момента. Владислав Узунов (24) изведе домакините напред в резултата, а Даниел Младенов (55) изравни след груба грешка на вратаря Георги Георгиев. Столичният тим ликува в края с гол на Калоян Кръстев () и записа втори успех от началото на сезона след този над Витоша (3:2) в първия кръг на стадиона в „Овча Купел“.

„Белите“ поведоха в 24-ата минута, когато Цветелин Чунчуков и Галин Иванов успяха да измъкнат от защитата на Етър, а вторият от тях подаде към връхлитащия в наказателното поле Владислав Узунов, който се разписа за 1:0. До края на полувремето и двата тима имаха по няколко опасни атаки, но не създадоха чисти положения за гол.

След почивката в 55-ата минута вратарят на домакините Георги Георгиев допусна груба грешка, след като не успя да се ориентира добре при тупкаща топка и я изби в гредата, а Даниел Младенов в вкара в мрежата за 1:1.

До края на мача лека полека футболистите на Златимир Загорчич взеха инициативата и натиснаха в края. Андреа Христов и Галин Иванов шутираха силно, но Христо Иванов бе на мястото си и спасяваше. Той обаче нямаше какво да направи в 82-ата минута, когато при центриране от корнер Калоян Кръстев се извиси над всички и с глава донесе успеха на тима си.

След победата си Славия има 7 точки. Етър записа първа загуба за сезона и остава с 4 точки.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020