Славия стана шампион в Елитната юношеска група на България до 19 години. В двубой от 21-ия кръг "белите" таланти победиха категорично с 5:0 като гост Спартак (Плевен).

Славистите, водени от бившия национал Иван Иванов-Русия, са недостижими на върха с 45 точки от 19 изиграни срещи, докато Черно море, който направи 2:2 с Левски, е на второ място с две точки по-малко, но с 20 мача. 

Славия бързо реши крайния изход от двубоя в Плевен. С хеттрик се отличи Наско Кехайов, който беше точен в 10-ата, 14-ата и 20-ата минути. Борис Димитров направи 4:0 в 42-ата минута, а до края се разписа и Криси Русинов за 5:0. С по две асистенции се отличиха Светослав Николов и Кристиян Стоянов, който по-рано през седмицата дебютира за мъжкия състав на “белите” в дербито с Левски (1:2).

В последния кръг от първенството до 19 години Славия играе у дома със Сокол (Марково) на 1 юни.

“Всичко е важно при нас и няма нищо задължително. Направихме колеблив старт в шампионата, не откъм игра, а откъм резултати. Важността на купата определено е различна. Върнахме си увереността след първите два кръга и след това нямаме загуба. Искаме да изградим отбор-победител, с качества и талант. Искаме да работим с хора, които се развиват. Желаем да ги научим. Определено се получи хубава химия между нас и тях", коментира треньорът Иван Иванов.

"На финала за Купата на БФС ще се срещнат двата клуба, които изкарват най-добри млади футболисти - Славия и Левски. Искаме да имаме отбор, който да радва окото. Знаем, че сме най-добри, само трябва момчетата да се справят с напрежението преди финала с Левски (на 26 май). Искаме да ги подготвим за някои важни моменти и детайли, които могат да се окажат решителни за крайния изход. Познавам добре самите играчи и техния характер. След завръщането от европейското първенство ще имат по-голямо самочувствие, участието им на такъв голям форум е невероятен успех. Няма да има проблем с нагласата, тимът ми има респект. Не може да има проблеми след участието на Европейското. Бързо ще сменят чипа”, добави пред сайта на Славия треньорът на шампионския “бял” отбор Иван Иванов.

Финалът в турнира за купата на БФС до 18 години между Славия и Левски е на 26 май, четвъртък, от 18:00 часа на стадион “Александър Шаламанов”.

През следващата седмица се очаква завръщането на “белите” юноши Мартин Георгиев, Роберто Илиев, Стефан Трайков и Чунг Нгуен-до, които представят България на Евро 2022 до 17 години.