Славия се надява да повтори някои от най-великите си мачове за националната купа и да отстрани Черно море на 1/8-финалите на турнира, пише „Меридиан Мач“. „Моряците“ спечелиха първата среща във Варна с 2:0, а реваншът е днес от 13:00 часа. За да продължат напред играчите на Иван Колев трябва да спечелят с три гола разлика.
 
В Славия си припомниха два от историческите обрати, които клубът е правил в турнира за Купата. Първият от тях е от 1975 г. или по-точно финалът за Купата на Съветската армия. Именно този турнир до началото на 80-те години на ХХ век играе ролята на състезание за националната купа. Тогава Локомотив (София) повежда с 3:1, а „белите“ остават с човек по-малко. Андрей Желязков обаче взима нещата в свои ръце и носи трофея на Славия с хеттрик.
 
Вторият случай е от 1/8-финалите на Купата на България през есента на 1998 г. „Левски“ печели първата среща с 2:0, но на 9 декември „белите“ триумфират на реванша с 3:0. Попадения на Симеон Чилибонов и Румен Панайотов изравняват общия резултат от двата мача, а пет минути преди края Елин Топузаков си вкарва автогол. Така Славия отива на 1/4-финалите, където отпада от Литекс след дузпи.
 
Още един повод за оптимизъм има в щаба на тима от „Овча Купел“, тъй като в момента „белите“ са във възход в първенството. В последните си мачове отборът на Иван Колев направи равен с лидера ЦСКА и победи „Ботев“ (Пловдив) с 3:0.

Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите