Попълнете търсена ключова дума или фраза

Славия ще изпреварва Берое, Тарханов сравни Балджийски с герой от САЩ`94

https://blitz.bg/sport/bg-futbol/slaviya-shche-izprevarva-beroe-tarkhanov-sravni-baldzhiyski-s-geroy-ot-sashch94_311347.html Blitz.bg/Sport

Двата отбора играят юбилеен мач №100

LAP.BG
1 от 1

Славия и Берое играят днес юбилеен мач №100 помежду си в първенството. Срещата от 22-ия кръг на "А" група стартира в 13:15 часа на стадиона в столичния квартал "Овча купел", като ще бъде излъчвана пряко по Диема Спорт 2.

"Белите" изостават само на 2 точки от Берое и при победа ще ги изместят от третото място в класирането, като дори ще се изравнят с втория Левски, който има 34 точки. Новият наставник на Славия Александър Тарханов призна, че е доволен от играта на тима в защита, но в офанзивен план има много какво да се желае. Руснакът се надява да постигне първи успех начело на отбора и да сложи край на серията на "белите" без победа у дома срещу Берое, която продължава повече от 3 години.

Игровият стил на Славия в момента е подчинен на един футболист - Борислав Балджийски. Това стана ясно от думите на Тарханов пред "Меридиан Мач". "Балджийски е моят тип футболист. Играе зад нападателя и има обзорен поглед върху играта - чете я и мисли в перспектива. Напомня ми до голяма степен на Йордан Лечков, който притежаваше очи навсякъде, не само на гърба", отбеляза с усмивка Тарханов.

И срещу Берое Ивайло Димитров ще води атаката, а зад него ще играе Балджийски. По крилата ще се разчита на Сердер Сердеров и Донел Муканза.

Берое пристига на "Овча купел" след победа над Пирин (Благоевград) (3:1) и с амбицията да си отмъсти на Славия за загубата с 1:2 през есента в Стара Загора. Почти сигурно дебют ще направи Георги Сърмов, който беше картотекиран през седмицата. Бившият халф на Левски ще си партнира в средата на терена с Игор Джоман. В предни позиции ще стартира Исмаил Иса, а Спас Делев и неманя Милисавлевич ще атакуват по двата фланга.

В първата среща между Славия и Берое този сезон на "Овча купел" не падна гол - 0:0.

Вероятни състави

СЛАВИЯ: Георги Петков, Цветомир Панов, Стефан Велков, Димитър Пиргов, Диего Фераресо, Янис Карабельов, Емил Мартинов, Сердер Сердеров, Борислав Балджийски, Донел Моканза, Ивайло Димитров
Треньор: Александър Тарханов

БЕРОЕ: Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Георги Динков, Иво Иванов, Веселин Пенев, Игор Джоман, Георги Сърмов, Неманя Милисавлевич, Спас Делев, Стивън Петков, Исмаил Иса
Треньор: Петър Хубчев

София, стадион "Славия"
Съдия: Николай Йорданов

Баланс: 99 мача, 46 победи за Славия, 20 равенства, 33 победи за Берое, г.р. 175:117

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!

Още по темата

Коментирай

0 Коментара