ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Отборът на Славия, родени през 2009 година, спечели Купата на БФС, след като надви с дузпи Лудогорец на стадион "Ивайло" във Велико Търново. В редовното време двата тима завършиха 2:2, което доведе до изпълнението на наказателни удари.

След 20 изпълнени дузпи “белите” победиха със 7:6. Така в рамките на няколко дни Лудогорец загуби втори финал за Купата на БФС, след като преди седмица отборът на “орлите”, но до 16 години отстъпи на ЦСКА 1948.

Първата опасна възможност дойде в 3-ата минута, когато Славия организира добра атака отляво. Последва центрирана топка към Петър Благоев, но сантиметри разделиха нападателя на “белите” да открие.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

В 9-ата минута обаче резултатът бе открит. Християн Георгиев навлезе в наказателното поле на “орлите”, но бе спънат от Симеон Лалев. Това накара главният съдия да посочи бялата точка, а с изпълнението се нагърби потърпевшият Георгиев. Седмицата на Славия не сбърка и откри резултата - 0:1.

Последваха няколко атаки и към двете врати, които не доведоха до нищо кой знае колко интересно. Така се стигна до 32-ата минута, когато Лудогорец изравни. “Зелените” получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от около 30 метра. Ястиян Георгиев прати топката в наказателното поле, но там никой не игра с нея, вратарят не я видя добре и така тя се оплете право във вратата на Славия - 1:1.

Заради младата възраст на играчите двубоят се проведе в две полувремена по 35 минути. След гола си до края на първата част “орлите” продължиха да натискат и отправиха няколко удара, които обаче не затрудниха вратаря Дончов.

Втората част започна с повече желание за гол от страна на Лудогорец, но сериозни положения до 55-ата минута липсваха. Именно тогава обаче Славия допусна сериозна грешка в защита, която позволи на Тимур Мустафа да отнеме и да се окаже очи в очи с вратаря на “белите”. Футболистът на разградчани отправи хубав изстрел и обърна резултата - 2:1.

След инкасираното попадение в собствената си врата столичани се активизираха в предни позиции и оказаха натиск. Така в 64-ата минута грешка в защитата на Лудогорец позволи на Юлиян Стоянов да напредне отдясно и да центрира по земя успоредно на голлинията. Топката стигна до Християн Георгиев, който не сбърка на празна врата и изравни - 2:2.

До края на двубоя повече голове не паднаха. Така след равенството в редовното време двата тима трябваше да определят победителя след изпълнение на дузпи.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ЛУДОГОРЕЦ 2:2 СЛАВИЯ (6:7 при дузпите) 
0:1 Християн Георгиев (9) - д. 1:1 Ястиян Георгиев (32) 2:1 Тимур Мустафа (54) 2:2 Християн Георгиев (64)

При дузпите: 
0:0 Християн Георгиев - пропуска 
1:0 Ястиян Георгиев 
1:1 Максимилиян Лазаров 
2:1 Джем Андонов 
2:2 Иван Бонев 
2:2 Тимур Мустафа - пропуска 
2:3 Михаил Тенев 
3:3 Виктор Иванов 
3:3 Петър Благоев - пропуска 
3:3 Александър Панайотов - пропуска 
3:3 Кристиян Биберов - пропуска 
3:3 Радослав Коев - пропуска 
3:4 Павел Кайряков 
4:4 Еди Стефанов 
4:5 Юлиян Стоянов 
5:5 Велислав Марков 
5:6 Светослав Иванов 
6:6 Александър Николаев 
6:7 Айк Ераносян 
6:7 Калоян Георгиев - пропуска