Славия продължава да се мъчи заради вратарските контузии напоследък. Ау до края на сезона заради операции са Емил Петров, Стефано Кунчев и юношеският национал Ивайло Качаков. Така се стигна до варианта “белите” да картотекират спешно ветерана Ивайло Петров-Пифа (39 години) за резерва на Георги Петков.

Титулярният страж обаче вече има 7 жълти и 1 червен картон. И след нови две официални предупреждения ще бъде наказан да не играе в цели 3 мача. Случи ли се това, единственият вариант пред "белите" за резерви на Петров остават треньорът на вратарите в школата Николай Чавдаров и наставникът на вратарите в клуба Валентин Захариев.

Ивайло Петров-Пифа е роден на 3 май 1973 година. Започва кариерата си в Олимпик Тетевен, след това преминава през Академик Свищов, Берое, Черно море, а през 2006 година преминава в ЦСКА. Шампион е с “червените” през 2008 година, след това играе за кратко в АЕК Ларнака. Пифа приключи кариерата си през 2010 година, след което за известно време беше треньор на вратарите в Чавдар (Бяла Слатина)./БЛИЦ