Треньорът Петър Пенчев се завърна в детско-юношеската школа на "Ботев" (Пловдив). За последно спецът бе в школата на "канарчетата" преди 4 години, когато водеше наборите 1989 и 1997.

"За мен е огромна мотивация, че ще работя отново за любимия си клуб след 4-годишно прекъсване. Надявам се с опита, който придобих в последните години, да бъда полезен за клуба. Благодаря на ръководството за поканата и ще работя с цялото си сърце за "Ботев", каза Пенчев при завръщането си в "Ботев" (Пд) пред официалния сайт на клуба.

Пепо Пенчев е роден на 12.08.1969 година. Юноша е на "Ботев", а след това играе за Спартак (Пловдив). По-късно се състезава 1 година за "Левски", след което се завръща в "Ботев", където прекарва по-голямата част от кариерата си.

Като треньор е работил 5 години в школата на "канарчетата", а след това се присъединява към Чавдар (Етрополе), където бе треньор както на юношески формации, така и на представителния тим. Преди да се завърне в "Ботев", Пенчев бе треньор на националния отбор при набор 1997.