Председателят на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето отвърна на нападките на финансовия шеф на Литекс Величко Дихонов. По-рано един от директорите в ловешкия клуб заяви в скандално интервю, че агитката на ЦСКА трябва да изгони 300-килограмовия шопар и търтей, визирайки именно Дучето.

“Аз на него нямам намерение да му отговарям. Аз не се чувствам обиден. Нормално е човек да се обиди от човек, но от господин, който се храни само със злоба и злъч, от една отровна гъба, няма как да се обидя”, каза фен номер едно на “червените” пред БЛИЦ.

“Преди да изгрее на небосклона звездата на великана Дихонов, футболен клуб Литекс редовно постигаше успехи на местно и европейско ниво, печелеше дори шампионски титли. Тогава Величко бе нищожно малък служител в канцелариите на ловешкия клуб. Тогава в клуба бе един достоен човек - Ангел Бончев, джентълмен възпитан, ерудит, спортист, шампион, благороден мъж. В момента, в който на небосклона изгря звездата на Дихонов, успехите станаха периодични и коментирани. Да, аз съм човек, който обича за хапва, пийва, пее, да се весели, но не се храня като господина със злоба. Храня се с положителна емоция, обичам да се раздавам, широко скроен съм и дрехите ми са такива. Ще се опитам да стигна заръката му”, продължи Дучето.

“Когато през 2000 година започнахме това, което днес се нарича клуб на привържениците на ЦСКА, се говореше само за един отбор на народа, за една единствена публика, оцветена в синьо. Резултатът девет години по-късно е коренно противоположна. Публиката на ЦСКА няма аналог в България. Когато говорят фактите гнидите трябва да мълчат. Чувам, че господинът е искал да затваря ловешкия стадион, но драги ми Величко, в живота едно е да искаш, друго е да постигнеш. Никой не може да ни спре да подкрепяме отбора си. И друго Величко, за да ми кажеш нещо в очите, трябва да си купиш билет за сектор “Г” и да дойдеш там. Но ти не си по даването, затова аз ще ти купя билета. Заповядай, чакаме те с интерес!”, завърши привърженик номер едно на “червените”./БЛИЦ