Феновете на Ботев (Пловдив) вилняха и след реванша с ЦСКА на стадион "Българска армия", който любимците им загубиха с 0:2 и отпаднаха на полуфинала за Купата на България. 

Преди мача ултраси на "жълто-черните" се спречкаха с полицаите, които ги охраняваха в Борисовата градина, след което създадоха напрежение и вътре в стадиона. Някои от запалянковците опитаха да нахлуят на терена, а в сектора им дори се стигна до сбиване помежду им. Феновете от Пловдив бяха крайно невъздържани и ритаха загражденията в сектора за гости на стадиона на ЦСКА, опитвайки се да ги съборят.

Winbet - победата е емоция! (18+)

За инцидентите преди двубоя от МВР информираха следното:

"Преди началото на футболната среща между ЦСКА и Ботев (Пловдив) е възникнало напрежение. Фенове на гостуващия отбор не са пожелали да се съобразят с наложените противепидемични изисквания, поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за фенове на отбора-домакин, тъй като били закупили за тях билетите си по интернет.

Поради очевидна невъзможност това да се случи е възникнала ескалация на напрежение. След многократно отправяни предупреждения от полиците, ангажирани с охрана на обществения ред на входа на спортното съоръжение, феновете опитали да преодолеят насилствено полицейската преграда. Това е наложило ползването на помощни средства. За кратко време ситуацията е овладяна.

Работата по охрана на обществения ред и предотвратяване на противообществени прояви продължава".

Класирането в efbet Лига
efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020