Ясно е името на наглия крадец, обрал Николай Илиев. Бившият национал разкри първо пред БЛИЦ за случилото се в къщата му в Свети Влас, когато в края на юли, и то посред бял ден, обирджия влиза и отмъква пари, ценни документи, крадитни карти и ключове за автомобил и апартамент. Случката се разигра докато всички в къщата спели следобеден сън.

"Разкрит е, знаем го от коя престъпна група е... хванах се за главата като му видях досието, има десетки висящи дела. Цялото му досие е пълно с кражби", сподели във вторник пред БЛИЦ Ники Илиев, който съобщи още, че обирджията е направил пълни самопризнания при залавянето му.

"Казва се Александър Тошков, от София. Oсъждан е многократно за други кражби", съобщи пред Нова телевизия говорителят на ОП - Бургас Красимира Кателиева. Крадецът вече е на свобода срещу подписка.  

"Наблюдаващият прокурор е преценил да вземе тази мярка за неотклонение, за да може да събере допълнителни доказателства в подкрепа на обвинението и такива наистина са събрани. Крадецът е направил самопризнания пред съдия", добави Красимира Кателиева.

"Това ще продължава да се случва, ако в България не се приемат спешни закони за хората, които крадат безнаказано. Най-много се притеснявам не от това, че са влезли и са ни обрали, а от това, че са влезли в пространството на внуците ми", коментира Николай Илиев. 

По думите му това се случва, защото крадците остават безнаказани и срещу бандитите не се взимат мерки - "Те плащат 500-1000 лева и излизат на свобода."

Наглият крадец разказал, че с част от парите си купил кола и я продал. Затова вече има обвинение, както и за пране на пари. Мъжът, обрал Илиев, ще влезе в затвора поне за 10 месеца, тъй като има условна присъда, отново за кражба.