Сливен записа впечатляващ успех със 7:2 срещу третодивизионния Янтра (Габрово) в последната си контрола преди началото на пролетния полусезон. В събота селекцията на Димчо Ненов гостува на Берое в мач от 16-ия кръг на "А" група.

Днешната контрола на "войводите" се игра на едно от помощните игрища на стадион "Хаджи Димитър" при изключително тежки метеорологични условия. Футболистите на двата отбора не успяха да покажат най-доброто, тъй като от снощи в Сливен вали обилен снеговалеж, което допълнително ги затрудни.

През първото полувреме падна само едно попадение. Вкара го Георги Каранейчев след подаване на Димо Бакалов.

През втората част треньорът на Сливен Димчо Ненов пусна на терена изцяло нова единайсеторка. В 48-ата минута гостите от Габрово получиха правото да изпълнят дузпа и изравниха - 1:1.

След полученото попадение в мрежата си "войводите" тотално разбиха своя съперник, а в основата на всичко по-интересно бе младият Валентин Веселинов. Халфът даде преднина на Сливен в 58-ата минута, а две по-късно отново той покачи на 3:1.

В 62-ата Марко Илич вкара четвърти гол с хубав удар от около 25 метра. Футболистите на Ненов продължиха да се забавляват на терена и в 67-ата минута Веселинов изведе отлично Ивайло Петров, който покачи на 5:1.

Две минути по-късно Веселинов оформи своя хеттрик, а в 72-ата минута отново той бе точен за 7:1. Малко преди края на контролата Янтра стигна до още едно попадение. Така Сливен записа успех с категоричното 7:2 преди гостуването на Берое. /БЛИЦ