Сливен е домакин на срещи от първи квалификационен кръг за ЕВРО 2018 при юношите до 19 години. Двубоите започват на 8 ноември и ще продължат до 14 ноември. Освен в Сливен, срещи ще се играят и в Стара Загора. В потока на България са тимовете на Англия, Фарьорски острови и Исландия.

Националите на България пристигнаха днес на подготовка в града под Сините камъни за предстоящите квалификации. Възпитаниците на Ангел Стойков се настаниха в комплекс „Спорт палас” и ще използват базата на ст. „Хаджи Димитър”. Тренировките са двуразови и се провеждат при закрити врати на спортното съоръжение, поясни за "Sliven-sport" Лъчезар Дойчев, директор на Детско-юношеската школа по футбол на ОФК "Сливен 2000", който бе водач на "трикольорите" в подготвителния им лагер в Германия.

Първият мач на юношите на България ще бъде на 8 ноември срещу Исландия.  Срещата е с начало 14.30 часа. По същото време на ст.  "Трейс арена” /Стара Загора/ играят Англия - Фарьорски острови.

Вторият мач на България U19 от групата е на 11 ноември, а съперник ще бъде тимът на Фарьорски острови. Мачът ще се играе в Стара Загора. В Сливен на същия ден от 18.30 часа играят Англия – Исландия.

Съперниците на 14 ноември –  България – Англия в Сливен и Фарьорски острови – Исландия в Стара Загора. Двете квалификации са с начало 14. 30 часа.

Напред продължават първите два състава от всяка от 13-те групи, както и един измежду тимовете на трето място с най-добри показатели.