Сливен ще запълни празнината от напусналите в посока ЦСКА четири местни звезди Здравко Чавдаров, Костадин Стоянов, Коста Янев и Иван Стоянов с нови попълнения от Нафтекс и Несебър, съобщава БТА. По-рано ви информирахме, че Евгени Игнатов и Иван Георгиев от Чавдар (Етрополе) ще играят за "войводите" от новия сезон.

Четирима футболисти от Нафтекс и един от Несебър се очаква да пристигнат на стадион "Хаджи Димитър" в близките дни. Става въпрос за халфа Цветомир Валериев, защитникът Мартин Ковачев и нападателите Деян Христов и Васил Калоянов, които бяха в основата на добрия пролетен полусезон на "шейховете".

Освен тях, трябва да пристигне и халфът на Несебър Момчил Желев. Новият старши треньор на Сливен Диян Петков ще пристигне на 1 юли в града, след като изтече договорът му с Нафтекс. Същото се отнася и за помощника му Иван Цветанов. Досегашният помощник-треньор Димчо Ненов остава в щаба на новия наставник.

Полузащитникът Цветомир Валериев е желан също така от новаците в "А" група Спортист (Своге) и Монтана, както и руският втородивизионен Носта (Новотроицк). Проблем обаче може да има с преминаването на Ковачев и Христов, които имат все още действащи договори с Черноморец. /БЛИЦ