Новото холандско попълнение на Левски Андвеле Слори пристигна около 14:30 часа в София. Тъмнокожият играч заяви на аерогара "София", че ще подпише със "сините" за 2 години.

Слори бе придружаван от мениджърите Николай Жейнов и Петър Заберски, както и от личния си агент. Четиримата потеглиха към Севлиево, където от 18:00 часа Левски гостува на Видима-Раковски в мач от 5-ия кръг на "А" група.

"Нямам търпение да видя в игра новия си отбор", каза Андвеле Слори.

Слори ще мине медицински прегледи утре. Ако всичко е наред, ще подпише за 2 години.
Той е роден на 27 септември 1982 година в Суринам, но е с холандско гражданство, дори има 2 мача за националния отбор на "лалетата", когато селекционер бе Марко Ван Бастен. Висок е 170 сантиметра и тежи 63 килограма. Известен е с добрата си техника и отличната бързина.

Професионалната му кариера стартира в Телстар, където изиграва 77 мача, в които бележи 21 гола. През 2005 година отива в Екселсиор. За два сезона Слори изиграва 65 мача и е точен 26 пъти. Силните му игри карат гранда Фейенорд да го купи. За клуба от Ротердам Слори записва 50 мача, като има и осем попадения.

За последно крилото игра в английския Уест Бромич, а сега е свободен агент. Слори ще стане третият холандец, който ще парафира със "сините" това лято, след като преди него това сториха Дъстли Мулдер и Сержиньо Грийн. /БЛИЦ