„Левски“ има силна подкрепа не само в България в борбата за титлата с Лудогорец. Цял словенски град стиска палци за „сините“. Става дума за Марибор, откъдето е футболният шампион на Словения, пишат медиите в страната.
 
Жителите и феновете на Марибор ще подкрепят „Левски“ не само заради това, че на „Герена“ играе местното момче Рене Михелич. Подбудите на словенците са съвсем различни.
 
В Марибор са се уплашили от възможността Лудогорец да стане шампион. Ако тимът от Разград вземе титлата, отборът на Ивайло Петев ще бъде непоставен във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Това означава, че разградчани може да срещнат Марибор при жребия.
 
От друга страна „Левски“ има много по-висок коефициент и заедно със словенците ще бъде сред поставените. Това означава, че Марибор няма начин да играе със "сините".
 
Както е известно, носителят на титлата в „А“ група ще бъде определен в събота. „Левски“ има една точка аванс пред Лудогорец и в последния кръг приема Славия на „Герена“. Тимът от Разград гостува на изпадналия Монтана.