Родопа ще легне на Волов и така ще спаси шуменския тим от изпадане, гласят последните слухове сред функционери и играчи в Източната "Б" група.

Смолянският тим, който е във финансов колапс, се намира в средата на класирането благодарение на натрупаните през есента точки. Във Волов пък имат сериозни амбиции за догодина, свързани с нови спонсори и по-висок бюджет, но първата им цел е да оцелеят този сезон. Интересно е, че коефициентът за "двойка" в "Еврофутбол" вече падна от 2,35 на 1,90. Родният букмейкър пък е убеден, че срещата няма да завърши наравно. За "X" ставката е 5,65.

"Е, аз чух за тези слухове, че Родопа ще даде мача на Волов. Искам да кажа, че това са пълни глупости и няма никаква истина. От изиграните 10 мача през пролетта имаме само две точки и се надявам точно днес срещу Волов да спечелим първата победа, която ни е нужна за самочувствие. Въпреки продължаващата финансова криза, аз съм уверен, че момчетата ще проявят за пореден път разбиране и ще направят всичко възможно да победят", заяви изпълнителният директор на Родопа Венцислав Сираков. Интересно е, че преди две седмици афера за уговорка тръгна и преди гостуването на Волов на Светкавица.

"Еврофутбол" извади мача от тиража си, а на срещата отиде и прокурор. В крайна сметка мачът завърши 2:2. Сега за двубоя с шуменци треньорът на Родопа Ангел Станков отново ще седне на резервната скамейка, откъдето да ръководи отбора си. След наказание в игра се връща и атакуващият халф Александър Георгиев.

"Имаме малко информация за тима на Родопа, защото те смениха състава от есента", заяви пред "Меридиан Мач" треньорът на гостите Валери Венков. Шуменци отпътуваха вчера за родопския град и направиха планираната за там тренировка. /БЛИЦ