От няколко дни упорито се пускат слухове, че Вихрен е изхвърлен във "В" група заради задължения към държавата. Дори футболни хора коментират, че получили такава информация от БФС. Председателят на Управителния съвет на втородивизионния тим от Сандански Георги Манолев категорично отрече за такова нещо.

"Щом няма нищо официално в БФС, значи тези информации не подлежат на коментар и са неверни", каза пред е-79 Манолев.

Кметът на Сандански Андон Тотев сподели, че "приятели" на Вихрен, които уж милеят за футбола в града, а в същото време са негови гробокопачи, пускат тези слухове. Той все пак призна, че ръководството на тима е закъсняло при изчистването на задълженията към НАП и НОИ.

"Последният срок за изчистване на задълженията към държавата беше до 17:00 часа в сряда. Не знам по какви причини, но хората от нашия клуб са ги погасили на следващия ден. Сега клубът ни е напълно изряден и няма никакви причини да бъде изваден от Западната "Б" група. Нещо повече, Вихрен е клубът, който плаща най-много данъци на държавата. При нас заплатите са на ведомост. Дори и премиите се водят на ведомост, което означава, че тези пари се облагат с данъци. Миналата година Вихрен е платил 170 000 лева за осигуровки. Такъв отбор като нашия няма дори в "А" група. Така че няма нищо вярно в слуховете, които се пускат за Вихрен", завърши Андон Тотев. /БЛИЦ