Немски рефери ще ръководят реваншите на ЦСКА и Литекс в Лига Европа. За момента УЕФА е обявила съдиите само за вторите срещи на българските участници. Мачът Динамо (Москва) – ЦСКА е поверен на Михаел Вайнер. Той има и мач, свирен в България. През 2006 г. Вайнер ръководи двубоя между Литекс и Левски в Ловеч. Иначе немският арбитър се е забърквал в няколко скандала в Германия. Преди години националът Йенс Леман обяви Вайнер за „сляп и некомпетентен”.
Миналата година съдията се наложи да се извинява на Вердер за допусната грешка, която доведе до загубата на „бременските музиканти” от Бохум. Тогава при изравнителния гол на Бохум имаше засада, която не бе маркирана.2 години по-рано немецът прекрати и мач от турнира за Купата на Германия. Тогава Вайнер бе уцелен с предмет в главата от феновете на Щутгартер Кикерс в двубоя с Херта. Помощници на Вайнер в двубоя на ЦСКА срещу Динамо ще бъдат Крищоф Борнхорст и Томас Франк.
Главен съдия на срещата Литекс – БАТЕ Борисов е Мануел Графе. Той прекрати за 12 минути приятелската среща между отборите на Франция и Турция тази година. Помощници на Графе ще са Сьонке Гиндеман и Кристиян Дингерт./БЛИЦ