Жребият за четвъртфиналите на турнира за Купата на България противопостави Левски и Лудогорец. "Сините" ще приемат на своя стадион шампионите, а двубоят ще бъде между 3 и 5 март. 

Двата отбора са се срещали само веднъж в турнира, като това се случва на полуфиналите през 2015 година. Играе се на разменено гостуване, а първата среща в Разград завършва с нулево равенство. Всичко се решава на стадион "Георги Аспарухов".

Битката е много оспорвана с положения и пред двете врати, но гол не пада до 89-ата минута. Тогава защитата на Лудогорец заспа за секунди при изпълнение на тъч, испанецът Антонио Аниете получи топката в наказателното поле, веднага се обърна и стреля - гол и Левски е на финал!



Финалът отново предложи сълзи за Левски, но от мъка. "Сините" се изправиха срещу Черно море в Бургас, а над 15 000 фенове се изсипаха на стадиона. "Сините" бяха на минути от трофея, след като водеха с 1:0 до 92-ата минута. Тогава обаче резервата Бакари изравни и прати двубоя в продължения. В 119-ата минута Матиа Курьор се подигра на защитата на Левски и реализира победното попадение за 2:1 за "моряците".