Сменят шефовете на футболните централи във Враца и Монтана, съобщава „Конкурент“. Според неофициална информация, до края на тази седмица ще се случи рокадата в града под Околчица. На мястото на досегашния председател на ОС на БФС Цецко Стефанов се очаква да седне бившият футболист на „Ботев“ (Враца) Цветан Бичовски.
 
Икономистът, който игра дълго време и в Академик (Свищов), стана европейски вицешампион с юношите до 18 г. през 1977 г. в Белгия. Тогава врачанинът е титуляр в защитата и на полуфинала неутрализира Пиер Литбарски на стадион „Хейзъл” при успеха над Германия.
 
Боян Гергов пък ще оваканти поста в Монтана на 16 август, когато му изтича договорът. Дългогодишният футболен шеф се пенсионира. Той ще бъде наследен на управленския пост от бившия футболист на Монтана Ангел Стоянов, който през последната година и половина бе председател на Спортно-техническата комисия.
 
„Работя като председател на ОС на БФС от 1999 г. Оттеглям се добронамерено. Смятам, че това, което съм дал, не е малко. Доволен съм от всичко, получено от мен като внимание от страна на футболния съюз. Работих близо 2,5 г. над пенсионната възраст“, сподели Боян Гергов.
 
Имената на новите футболни шефове във Враца и Монтана се очаква да станат официално ясни на 8 август, когато ще има съвещание в Зоналния съвет във Велико Търново.