Началния час на два мача от предстоящия кръг на “А” група в сряда ще бъде променен от БФС. От ТВ 7, телевизията, която държи правата за излъчване на първенството, са подали молба двубоите ЦСКА – Пирин (ГД) и Лудогорец – “Ботев” (Пд), да бъдат насрочени за 20:00 часа, вместо за 18:00 часа, както е по-програма.

Интересното е, че по наредба мачовете от последните кръгове трябва да са с еднакъв начален час, за да се изключат евентуални договорки между отборите, които играят в по-късен час.

“Заседанието на спортно-техническата комисия (СТК) на БФС е в 16:00 часа и на него ще обсъдим подаденото от телевизията писмо. По принцип е допустим компромис с наредбата, стига мачовете, които се изместват да не влияят на класирането. В Италия наредбата е същата, но и там преместиха няколко мача”, коментираха от СТК.

По всяка вероятност хората от футболния съюз ще уважат искането на телевизията, тъй като Пирин (ГД) на теория си осигури оцеляването в “А” група и не влияе върху битката на изпадащите отбори. ЦСКА и “Ботев” (Пд) пък спорят за третото място, а Лудогорец вече знае, че “Левски” ще получи служебна победа срещу Етър с 3:0.

Преди два часа от БФС обявиха и съдийските наряди за предстоящия кръг, но в тях всички двубои са упоменати с начален час 18:00 часа, както е по-програма.