Съмнение за уговорен мач надушиха феновете на втородивизионния Банско. Местният тим загуби без да се напряга от лидера “Ботев” (Враца) с 0:3. Това бе дерби между втория и първия в класирането. Домакините обаче паднаха безславно и въобще не се противопоставиха на тима от Враца. На стадиона в курортния град имаше около 200-300 души, част от които започнаха да скандират “продажници” по адрес на играчите на домакините. Треньорът на Банско Воин Войнов отрече, че е имало лягане от страна на футболистите в мача срещу “Ботев”, но така и не убеди привържениците.

“Говорих с момчетата преди мача, уж бяхме готови да ги бием, а паднахме безславно. Вярно е, че не искаме да влизаме в “А” група”, заяви Войнов пред Канал 3 и по този начин индиректно потвърди, че футболистите не са се напрягали срещу лидера от Враца. Кметът на Банско Александър Краваров също допълни, че отборът няма за цел да играе в елита, въпреки че бе на второ място. “Не искаме да ходим в тази каша и помия, няма смисъл да влизаме и излизаме”, заяви градоначалникът.

Головете за “Ботев” (Враца) реализираха Тихомир Найденов (30-дузпа), Светлин Симеонов (39) и Симеон Райков (63).

В същото време един от кандидатите за директна промоция допреди няколко кръга Етър изненадващо загуби като гост от Вихрен в Сандански с 0:3. Така преднината на “Ботев” на върха вече е 9 точки. Врачани имат 43 точки, Банско и Етър са с по 34./БЛИЦ

Западна “Б” група, 24 кръг
Банско - Ботев (Враца) 0:3
Вихрен - Етър 3:0
Чавдар (Етрополе) - Спортист (Своге) 0:1
Ботев (Криводол) - Малеш (Микрево ) 0:2
Чавдар (Бяла Слатина) - Пирин (Гоце Делчев) 2:2