Ръководство и фенове на ФК Локомотив (Пд) изразиха днес остро недоволството си от поредното обещание на кмета Славчо Атанасов за инвестиции на стадион "Христо Ботев". Градоначалникът вчера заяви, че ще отдели 400 000 лева общински пари за реконструкцията на спортното съоръжение край Бирената фабрика.

"Славчо ми е повече от приятел, но той е държавник и не върви клубните му пристрастия да са причина за подобна инвестиция. Негодуваме от това негово изказване, има брожение и сред другите футболни клубове в града - Спартак и Марица. Ако има пари за едни, трябва да има и за други", заяви администратор №1 на Локо (Пд) Атанас Узунов пред сайта News4000.bg.

Тотално прям пък бе пред медиите председателят на "Клуб на привържениците на ФК Локо (Пд) Костадин Славов.

"32 месеца се наслушахме и видяхме какво ли не от Славчо. В предизборната си кампания обеща по 400 000 лева на елитните клубове, на другите в долните групи по-малки суми, но нищо не изпълни. Срамно управление, в чийто мандат за спорта в града не е направено нищо. Страдат не само футболните клубове, а и всички други развиващи спорт. Тази сутрин поради липса на стадион пропадна мач на юношите ни със Спартак. Това е позорно и много срамно. Едва ще дочакаме края на кметския мандат. Един изкуствен стадион, на който могат да играят денонощно всички деца от града струва 400 000 лева. Проблемът е, че Славчо не разбира и не го интересуват подобни инвестции", отсече Коце Славов./БЛИЦ