ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Широки Брег от Босна и Херцеговина чака "Левски" във втори квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Това отреди тегленият в Нион жребий. По-рано стана ясно, че "сините" стартират европохода си навръх 100-годишнината на клуба срещу казахстанския Иртиш (Павлодар), след което ги очакват сънародниците на кошмара ФК Сараево.

Първите мачове от втори квалификационен кръг са на 18 юли, а реваншите - на 25-и. "Левски" ще домакинства на Широки Брег в първата среща, след което ще трябва да гостува в Босна и Херцеговина, откъдето пази само лоши спомени. През юли миналата година "сините" станаха за резил, отпадайки от ФК Сараево. "Левски" спечели първия мач в София с 1:0, след което допусна загуба с 1:3 и рано-рано се прости с Европа.

Сега пред "сините" се открива отличен шанс за реванш. Широки Брег със сигурност е напълно преодолим съперник, като се има предвид мястото, на което завърши последния сезон - чак на 6-ата позиция в първенството на Босна и Херцеговина. Тимът обаче се добра до Лига Европа, благодарение на спечелената купа на страната. На 14 май Широки Брег успя да победи на финала Железничар след дузпи.

Жребият за втори квалификационен кръг отреди също така победителят от двойката Санта Колома (Андора) - Зрински (Босна и Херцеговина) да има за съперник ЦСКА/"Ботев" (Пловдив) или Астана от Казахстан. Все още обаче не е ясно дали "канарчетата" ще бъдат допуснати до участие в Лига Европа, след като "армейците" обявиха, че няма да бъдат в евротурнирите поради "финансови причини", които са изтъкнали пред УЕФА.