Снегът, затрупал Първа лига, може да се отрази и на полуфиналите за Купата на България. По програма на 13 март е мачът между Ботев и Славия, а ден по-късно е дербито ЦСКА - Левски. Реваншите са на 10 и 11 април, като все още не е ясно коя от двете двойки ще играе по-рано. 

Не е изключено първите двубои, които са предвидени за 14-15 март, да бъдат отложени за 3, 4 или 5 април, а в средата на март да се играят двубои от Първа лига.

Припомняме, че вчера Спортно-техническата комисия взе решение да отложи междинния 23-и кръг поради обилните снеговалежи в цялата страна, потвърждавайки новината на БЛИЦ СПОРТ

Два са вариантите, които от БФС обмислят за програмата на отложените мачове. Първият и много по-възможният е въпросните двубои от 23-ия кръг да се играят през уикенда, а тези от 24-ия да бъдат изместени в средата на следващата седмица. 

Това означава, че феновете на футбола в Пловдив ще бъдат облагодетелствани, защото дербито между Локомотив и Ботев ще се играе през уикенда, а не в четвъртък, както бе по програма. 

Другият вариант е 24-ия кръг да се състои по програма през уикенда, а отложеният 23-и да е през седмицата, която така или иначе е свободна. Предстои Спортно-техническата комисия към БФС и телевизията, държаща правата на родното първенство, да обявят всички промени в програмата на Първа лига.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА
СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ - ТРАНСФЕРИ И ЗИМНА ПОДГОТОВКА 2018