Две от легендите на парагвайския футбол - Карлос Гамара и Хосе Луис Чилаверт, посрещнаха вчера на летището в Асунсион собственика на ЦСКА Димитър Борисов и треньора Любо Пенев. Любо е близък с Гамара, който игра няколко сезона в Интер и Атлетико (Мадрид). Причината за „червената" визита е интерес към четирима футболисти, собственост на местния Либертад.

Цел номер едно е нападателят Пабло Веласкес, който в момента играе под наем в Рубио Ню. Пенев и Борисов са били поканени лично от боса на Либертад Хорасио Картес, който е в близки отношения с боса на „червените". Кортес е най-богатият човек в Парагвай -собственик е на банка и на 4 милиона говеда.

Днес и утре Любо и Митко Борисов ще гледат няколко контроли, за да се убедят лично в качествата на набелязаните играчи. Мачовете, които са им предложени, са Рубио Ню - Гуарани, Сол де Америка - Спортиво Лукенио.

Очаква се ЦСКА да подпише договор за взаимно сътрудничество с парагвайския гранд. Интересното е, че визитата на Любо е приковала вниманието на местните медии. Както е известно, легендарният голмайстор игра срещу Парагвай на световното във Франция през 1998 година. Тогава България и Парагвай завършиха 0:0.

Единият от посрещачите на Любо - Гамара, е изпълнителен директор на Рубио Ню, а Чилаверт е бил треньор на Веласкес в младежкия национален отбор. За силата на парагвайския футбол говори и фактът, че доскоро националният отбор бе водач на групата в Южна Америка за мондиала в ЮАР догодина. Пенев и Борисов се завръщат в България в понеделник./ БЛИЦ