Сoбственикът на Академик (София) Вихър Данчев коментира нападките срещу Българския футболен съюз, отправени в национален ефир тази сутрин. 

„Това са пълни измишльотини! Някой е казал, но не е доказал. Странно е, че се държи на датата 21 септември, при положение че по устав конгрес трябва да се проведе през 2022-а, тоест – много скоро.

Едно е да искаш да управляваш футбола в България, друго е да си доказал че можеш да го направиш, трето е да се справиш с тази задача. Не може всичко да се базира на подписка от никому неизвестна адвокатска кантора, която дава три попълнени листа, пък ти трябва само да се подпишеш и да дадеш съгласие за конгрес. Аз не съм го направил, тъй като смятам за най-важно да се спазват правилата. След като Българският футболен съюз има законен президент в лицето на Борислав Михайлов, не виждам причина да се създава излишно напрежение и да се манипулират хората от вътрешността на футболна България. Имам информация, че бащите на т.нар. Три коня, които уж дърпаха националния отбор, са упражнявали натиск върху клубове – извинявайте, но как можеш да разчиташ на хора, които се опитват по този начин да постигат своите собствени цели?“ 

По отношение на обвиненията в натиск спрямо клубовете от страна на БФС, г-н Данчев заяви: „Три или четири пъти по телефона ми се обади лично Борислав Станков, който ме увещаваше че именно те са носители на промяната. Каква промяна? По какъв начин точно? Това са хора, които единствено са вземали от българския футбол, но нищо не са дали. Петър Величков е човек, който осем години е бил в Изпълкома – с какво той допринесе за развитието на детско-юношеския футбол, на националните отбори, на футбола въобще? С абсолютно нищо. Г-н Станков е дете, отгледано от президента Борислав Михайлов – с всичките му дипломи, нужни за развитието му. Сега изведнъж е решил да променя българския футбол. Не го разбирам, наистина!“.

Вихър Данчев с Хари Кейн: